Adjusted tappets, now won't start!

Big lumps of metals and spanners. Including servicing and fluids.

Moderators: User administrators, Moderators

Re: Adjusted tappets, now won't start!

Postby T3luestar » 04 Apr 2020, 14:53

Image
Forgot the pic.
User avatar
T3luestar
 
Posts: 516
Joined: 07 May 2012, 10:31
Location: Widnes
80-90 Mem No: 13845

Re: Adjusted tappets, now won't start!

Postby Mocki » 04 Apr 2020, 15:05

Odds it’s got the daft injection emulator loom then ?
Steve
tel / txt 07947137911
Image
just one shade of very fast grey
________________

1989 2.1LpgWBX HiTop Leisuredrive Camper
User avatar
Mocki
Membership Admin
 
Posts: 14474
Joined: 29 Sep 2005, 09:27
Location: Mansfield tel/txt 07947137911
80-90 Mem No: 428

Re: Adjusted tappets, now won't start!

Postby ajsimmo » 04 Apr 2020, 15:06

Hmm... that's interesting! That's the wire I usually cut to put the relay in series to break the feed to pump & injectors. It's the way I suggested to Steve a few years ago when I was installing for him, so your conversion might be even older. How is your petrol switched off?

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
The Campershack - Just T3s
WBX Rebuilds, Upgrades & Engine conversions
User avatar
ajsimmo
Trader
 
Posts: 1803
Joined: 23 Mar 2009, 14:06
Location: Grantham, Lincs
80-90 Mem No: 6542

Re: Adjusted tappets, now won't start!

Postby ajsimmo » 04 Apr 2020, 15:11

Mocki wrote:Odds it’s got the daft injection emulator loom then ?
^^^ ;-} ^^^

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
The Campershack - Just T3s
WBX Rebuilds, Upgrades & Engine conversions
User avatar
ajsimmo
Trader
 
Posts: 1803
Joined: 23 Mar 2009, 14:06
Location: Grantham, Lincs
80-90 Mem No: 6542

Re: Adjusted tappets, now won't start!

Postby T3luestar » 04 Apr 2020, 16:14

The conversion was carried out in 2006, so is fairly old.
Image
User avatar
T3luestar
 
Posts: 516
Joined: 07 May 2012, 10:31
Location: Widnes
80-90 Mem No: 13845

Re: Adjusted tappets, now won't start!

Postby T3luestar » 04 Apr 2020, 16:25

Image
User avatar
T3luestar
 
Posts: 516
Joined: 07 May 2012, 10:31
Location: Widnes
80-90 Mem No: 13845

Re: Adjusted tappets, now won't start!

Postby T3luestar » 04 Apr 2020, 16:40

Mocki wrote:Odds it’s got the daft injection emulator loom then ?

That'll be a yes then.
User avatar
T3luestar
 
Posts: 516
Joined: 07 May 2012, 10:31
Location: Widnes
80-90 Mem No: 13845

Re: Adjusted tappets, now won't start!

Postby Mocki » 04 Apr 2020, 18:38

T3luestar wrote:Image


Why , just why would you ground a connection onto a plastic relay bracket when there is earthing point within 2” ??

You are going to need to clean all those "earthing" connections up anyway in your fault finding process
Steve
tel / txt 07947137911
Image
just one shade of very fast grey
________________

1989 2.1LpgWBX HiTop Leisuredrive Camper
User avatar
Mocki
Membership Admin
 
Posts: 14474
Joined: 29 Sep 2005, 09:27
Location: Mansfield tel/txt 07947137911
80-90 Mem No: 428

Re: Adjusted tappets, now won't start!

Postby T3luestar » 04 Apr 2020, 19:21

That's exactly what I couldn't believe, earthed onto the plastic cover. I was going to sort it out but got dragged away. Could it be that relay that's causing problems?
User avatar
T3luestar
 
Posts: 516
Joined: 07 May 2012, 10:31
Location: Widnes
80-90 Mem No: 13845

Previous

Return to Mechanical

Who is online

Users browsing this forum: irishkeet and 34 guests